Who am I?

Hallo allemaal!

Mijn naam is Lise en ik ben 24 jaar oud. In het dagelijks leven ben ik een PhD student in Biomedische Wetenschappen, maar ik vind het ook heerlijk om te haken en te knutselen! Knutselen doe ik al van jongs af aan, maar met haken ben ik in 2012 begonnen. Door mijn creatieve ervaringen met jullie te delen, hoop ik jullie ook te stimuleren om lekker creatief bezig te zijn. Daarnaast hoop ik dat alle andere liefhebbers van haken, knutselen en meer op deze manier hun creaties willen delen. Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie achter laat!

Je kunt mij ook vinden op Etsy: LiseBeCreative2

Groetjes,

Lise

Hello everyone!

My name is Lise and I am 24 years old. I am a PhD student in Biomedical Sciences, but I also really enjoy to crochet and to craft! I started crafting when I was really young, but I started crocheting in 2012. By sharing my projects and patterns with you I hope to stimulate everyone to start creating your own projects as well. Feel free to share your projects with me, leave a message or a link and I hope we can inspire each other!

You can also find me on Etsy: LiseBeCreative2

Greetings,

Lise

Advertenties

6 thoughts on “Who am I?

 1. Hay Lise. Om te beginnen wat een leuk blog! ik zie veel dingen langskomen die ik of heb gemaakt of wil gaan maken. Dat brengt me gelijk bij mijn vraag, ik hoop dat je me kan helpen….Ik ben begonnen met de Kameleon uit het boekje Gehaakte wilde dieren…maar ik loop vrij snel vast…Tot toer 9-11 gaat het goed…maar dan..Ik neem aan dat de rest aan dat stuk vastgehaakt word..dan staat er, letterlijk overgenomen..
  Dan: 1l (telt niet mee als steek), 1 vaste in de st aan het eind van de 11 toeren tot het midden van de onderkaak en dan 1v in de resterende 11 st (22v).

  Ook van de tekening word ik niet veel wijzer…waar moeten deze 22 vasten heen? Komen deze aan de randen van de vorige toeren of komen deze vasten gewoon boven op toer 11??
  Ik hoop dat je me kan en wil helpen..hij lijkt me zo leuk om te maken…

  groetjes laura

  • Hoi Laura!

   Bedankt voor het compliment! Erg leuk om te horen dat je ook zo’n enthousiaste haakster bent:). Ik ga een poging doen om het uit te leggen, maar mocht je er alsnog niet uitkomen, dan kan je eventueel deze blog volgen door op de homepagina je e-mail adres in te vullen. Ik kan dan vervolgens je e-mailadres zien, zodat ik je plaatjes kan sturen die misschien iets duidelijker zijn dan tekst.

   Oke, hier komt het:

   Je maakt volgens het boekje de ‘voorkant’, nu vind ik deze benaming al slecht, omdat je het beter kan lezen als ‘de onderkant’. De bovenkant is de zijde waar de ogen zitten, en de onderkant is in feite alleen de onderkaak en onderkant van het lijf. Aan de bovenkant (volgens het boekje rug) haak je de staart. Nu terug naar je vraag.

   Je bent gekomen t/m toer 11. Hiervoor heb je als het ware heen en weer gehaakt, waardoor 1 rechte zijde en een gebogen zijde zijn ontstaan (zorg berg vorm). Deze gebogen zijde vormt de onderkant van de bek. De rechte zijde bestaat uit de keerlossen die je hebt gemaakt om elke keer van richting te veranderen. Het is nu de bedoeling dat je aan de rechte zijde, dus in de keerlossen en de gaten daartussen, verder gaat haken voor het lijf.

   Je bent als goed is met je haaknaald in de hoek van de rechte zijde geëindigd. Je haakt een losse en keert vervolgens het werk 90 graden naar rechts. Vervolgens staat er dat je over de hele zijde 22v moet haken. Mijn ervaring is dat de ruimte erg krap is voor 22v, dus hier en daar moet je wat smokkelen en bijv 2v in 1 steek haken. Kijk goed naar het midden van de onderkaak en hou deze bijv. met je vingers vast. Haak vervolgens in de keerlossen en gaten die er zijn 11v tot het midden van de onderkaak. Dan ga je weer verder met 11v tot het andere hoekeinde van de rechte zijde. Tel goed na of je nu 22v hebt!. Vervolgens ga je heen en weer haken over deze rechte zijde.

   Ik hoop dat je nu weer verder kunt! Zo niet, dan kun je je e-mailadres voor mij achterlaten via de blog, zodat ik je op die manier nog kan helpen. Veel haakplezier!

   Groetjes, Lise

 2. Hay Lise,
  Heb een paar dagen zonder computer gezeten, dus lees nu pas je bericht. Het is me gelukt :).Ik was al verkeerd begonnen, had weer eens niet goed gelezen en was vrolijk rond gaan haken i,p,v te keren.
  Maar hartelijk bedankt voor je antwoord! Ga nu nog even kijken waar jij de fouten had ontdekt, ik vond er zelf ook een paar dus kan ik bij jou checken of het een fout van mij was of dat het echt een fout is :).

  Groetjes Laura

  p..s. ik ga je blog gelijk even volgen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s