Gehaakte haarbandjes met elastiek

Vandaag haakte ik 2 haarbandjes van katoen. Aan de achterkant heb ik elastiek bevestigd.

haarbandje met bloemen
Voor dit haarbandje zet je eerst een meervoud van 6 lossen op +2. Dan ga je als volgt te werk:

toer 1: haak een keerlosse. Vervolgens haak je 1v, in de volgende losse haak je 1v, 9 losse en een hv in dezelfde losse. *Haak 4 lossen en sla 4 lossen (de opzetlossen) over. In de volgende losse haak je een v en weer 9 losse, ook nu sluit je weer met een hv in de losse. In de volgende losse haak je 1v, 9 losse en sluit je met een hv. Herhaal vanaf * tot het einde van de toer. In de laatste losse doe je 1v en 6 lossen en keer om.

toer 2: *haak 1v in de 5e losse van de 9 lossenboog. Haak vervolgens 1v in de 5e losse van de volgende 9 lossenboog. Haak nu 4 lossen. Herhaal vanaf * tot het einde van de toer. Eindig de toer met 2 lossen en een dubbelstokje in de v van de vorige toer.

toer 3: Haak 1v in het dubbelstokje van de vorige toer. *Haak vervolgens 1v in de volgende losse (de steek door de 9 lossenboog), haak 9 lossen en sluit met een hv in dezelfde steek. Vervolgens haak je 9 lossen en sluit je met een hv in de volgende steek. Haak dan 4 lossen en sla 4 lossen over. Herhaal vanaf * tot het einde van de toer. Eindig de toer met 4 lossen en keer om.

toer 4: haak 1v in de 5e losse van de 9 lossenboog. *Haak 4 lossen en haak weer 1v in de 5e losse van de volgende 9 lossenboog. Haak in de volgende 9 lossenboog weer in de 5e losse 1v. Herhaal vanaf * tot het einde van de toer en sluit af met een dubbelstokje in de v van de vorige toer. Hecht af.

zwart haarbandje met cirkels
Voor het zwarte haarbandje maakte ik gebruik van een patroon op garnstudio. Het patroon vind je hier.

De haarbandjes zijn ook te koop in mijn Etsy winkel: LiseBeCreative2.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s